Petak, 31 Siječanj 2020 11:19

MSC poduzima dodatne preventivne mjere zbog korona virusa

MSC Cruises je radi epidemije korona virusa u Kini poduzeo dodatne mjere predostrožnosti za zdravlje i dobrobit svojih gostiju i posade na svim brodovima flote.

MSC Cruises je proveo niz akcija od 24. siječnja, a zbog najnovijeg razvoja situacije jučer su uvedene dodatne mjere u cijeloj floti. Iako nema slučajeva korona virusa na brodovima u floti MSC Cruisesa, ove mjere predstavljaju dodatne korake za osiguranje zdravlja i dobrobiti svih gostiju i posade.

Gosti svih nacionalnosti moraju prije ukrcaja ispuniti upitnik kako bi se onemogućio ukrcaj svima koji su doputovali iz Kine ili su posjetili Kinu u posljednjih 30 dana. Svima koji su doputovali iz Kine ili su posjetili Kinu u posljednjih 30 dana bit će onemogućen pristup brodu.

Nad svim gostima i posadom se prije ukrcaja provodi obavezno beskontaktno termalno skeniranje, za svako krstarenje bilo gdje u svijetu, te će osobama sa znakovima ili simptomima bolesti poput vrućice (≥38C°) ili groznice, kašlja ili otežanog disanja biti onemogućen ukrcaj.

Pojačano je provođenje zdravstvenih mjera na svim brodovima flote, gosti koji bi mogli imati simptome vrućice će biti izolirani u svojoj kabini, a iste mjere će se primijeniti na njihove bliske kontakte uključujući goste koji borave u istoj kabini i članove obitelji, kao i bilo kojeg člana posade koji je posluživao te goste.

Ove mjere su uslijedile nakon niza akcija poduzetih prošli tjedan. Gosti i posada koji su prošli tjedan putovali iz kontinentalne Kine su već pregledani prije ukrcaja te je od njih zatraženo da prijave brodskom medicinskom centru bilo koji simptom bolesti koji bi se eventualno pojavio.

dpp