Petak, 05 Listopad 2018 23:51

Mia Negovetić i Frano Živković nastupili s DSO-om

Šestnaestogodišnja pjevačica Mia Negovetić i četrnaestogodišnji glazbenik, gitarist i skladatelj Frano Živković nastupili su danas s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Riječ je o dvije tinejdžerske zvijezde i dva glazbena svijeta koji su prvi put zajedno nastupili večeras. Koncertom je ravnao Olja Dešić.

Na ovom koncertu je Frano Živković, koji je gitaru počeo svirati s dvije godine, prvi samostalni koncert održao s pet godina, a dosada održao više od 200 javnih nastupa, uključujući gostovanja sa svjetski poznatim glazbenicima kao što je legendarni gitarist Tommy Emmanuel s kojim je odradio turneju, Stochelo Rosenberg, Zucchero i Los Angeles Guitar Quartet, premijerno izveo svoj prvi „Koncert za gitaru i orkestar“. Mladi glazbenik ovaj je koncert počeo skladati u 12. godini, a završio s punih 14 godina. Godine 2017. dodijeljena mu je stipendija „Rudolf i Margita Matz“ za mlade skladatelje, a koncert koji se večeras izveo upravo je skladan iz zahvalnosti prema Hrvatskom društvu skladatelja koje mu je dodijelilo nagradu.

Riječka pjevačica Mia Negovetić izvela je raznolik i opširan repertoar od hrvatskih i talijanskih do engleskih pjesama, ali i svoje originalne pjesme. Inače, mlada pjevačica ljetos je na 21. Večerima dalmatinske šansone za pjesmu „Mali dio neba“ osvojila nagradu za najbolju debitanticu festivala te drugo mjesto prema glasovima publike. Mia je već više puta posjetila SAD na poziv izdavačkih kuća kao što su Atlantic Records, Universal i Sony. Gostovala je u showu kultne voditeljice i glumice Ellen DeGeneres te snimila singl na engleskom jeziku naziva ‘Trouble’ s Danom Richardsom, gitaristom nekad popularnog benda One Direction.

[youtube url="https://youtu.be/3IThfcNsKGM"]

DPP