Subota, 23 Listopad 2021 13:52

Krešimir Marković (Hrvatski suverenisti): Spremni smo za prikupljanje potpisa za referendum

Piše:
Krešimir Marković Krešimir Marković Foto: dpp

I u Dubrovačko - neretvanskoj županiji u nedjelju, 24. listopada, počinje prikupljanje potpisa za referendum koji su inicirali Hrvatski suverenisti, a na kojem će se građani izjasniti žele li da se u Ustav RH stavi sljedeća odredba: Službena novčana jedinica RH je kuna koja se dijeli na stotinu lipa, a o promjeni službene novčane jedinice u RH odlučuju građani na referendumu.

Povjerenik HS -a za Dubrovačko – neretvansku županiju i koordinator referendumske inicijative „Zaštitimo hrvatsku kunu” Krešimir Marković za Dubrovnikpress.hr ističe kako su za prikupljanje potpisa dobili sve potrebne suglasnosti.

- Moram priznati da smo mi spremni za prikupljanje potpisa. Dobili smo sve suglasnosti i od jedinice lokalne samouprave i MUP -a i sve će biti regularno. Prikupljanje potpisa kreće u nedjelju, 24. listopada, i trajat će do 7. studenoga. U našoj Županiji smo pokrili sve gradove i sva mjesta, svugdje imamo naše predstavnike i volontere koji će na terenu skupljati potpise za ovu referendumsku inicijativu. U Dubrovniku će naši štandovi biti postavljeni na Pilama, kod place u Gružu te kod tržnih centara Tommy u Gružu i DOC-u. - kazao je Marković, naglasivši kako Hrvatski suverenisti nisu protiv uvođenja eura.

- Nismo mi protiv uvođenja eura već smo stava da sve ono što nam dolazi izvana ne moramo primati zdravo za gotovo. Monetarna politika je vrlo važna stvar i naš je cilj da narod odluči, a da bi narod mogao donijeti svoju odluku, ova inicijativa ide za promjenom ustava stav da Hrvatska ima svoju valutu i bude neovisna, a naša valuta je hrvatska kuna. Naš je cilj skupiti dovoljan broj potpisa, da možemo doći pred hrvatsku Vladu i Sabor tražiti da se izmjeni članak Ustava i tražimo referendum za zaštitu hrvatske kune. I druge države su zadržale svoje valute , ako su to mogle druge države članice Europske unije, ne znam zašto Hrvatska ne bi mogla zadržati svoju kunu. - rekao je povjerenik HS-a za Dubrovačko – neretvansku županiju i koordinator referendumske inicijative „Zaštitimo hrvatsku kunu” Krešimir Marković.

O ovoj temi jučer je za partnerski portal Južni govorio i supredsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović koji je za Južni kazao kako se premijer Plenković „nada da nećemo skupiti dovoljno potpisa, da hrvatski narod neće reagirati pa da referenduma neće biti”, a poručio je „mrtvacima da se ne potpisuju” o čemu možete čitati OVDJE.