Ponedjeljak, 11 Srpanj 2022 15:45

Gradonačelnik Franković primio izaslanstvo Bad Homburga

Gradonačelnik Franković primio izaslanstvo Bad Homburga Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas predstavnike grada prijatelja Bad Homburga.

Delegaciji na čelu s gradonačelnikom Bad Homburga Alexanderom Hetjesom predstavnici Grada poželjeli su dobrodošlicu, izrazivši pritom zadovoljstvo zbog njihove nazočnosti na svečanoj ceremoniji otvaranja 73. Dubrovačkih ljetnih igara.

Na današnjem susretu razgovaralo se o aktualnom stanju po pitanju turističkog prometa, posljedicama koje je donijela pandemija kao i o ratu u Ukrajini koji je potaknuo niz izazova u pogledu sigurnosti, opskrbe energentima i rastu cijena diljem Europe.

Gradonačelnik Hetjes u ovoj je prilici posebno istaknuo kako je u ovim kriznim i izazovnim vremenima za sve europske zemlje iznimno važno očuvati prijateljstvo među gradovima. Dodao je kako je suradnja s Gradom Dubrovnikom pravi primjer kako se treba njegovati partnerstvo u različitim apsketima i područjima.

Dubrovački gradonačelnik zahvalio se izaslanstvu njemačkog grada na sjajnom partnerstvu koje traje već dvadeset godina. Izrazio je i svoje zadovoljstvo time kako Bad Homburg svih ovih godina vjerno prati i podupire različite projekte i programe na području Dubrovnika.

Prijemu su nazočili i počasni građanin Bad Hombura Niko Pavlović, glavni zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci te u ime Turističke zajednice Grada Dubrovnika Božo Burić.

dpp