Srijeda, 07 Veljača 2024 15:50

EVO KAKO NAPREDUJU RADOVI NA MOSTU OMBLA

EVO KAKO NAPREDUJU RADOVI NA MOSTU OMBLA Foto: Grad Dubrovnik

Nakon što su odrađeni pripremni radovi skidanja postojećeg asfaltnog zastora i betonske ploče koja je bila u lošem stanju, nastavljaju se zahvati na rekonstrukciji Mosta Ombla. U tijeku je visokotlačno pranje konstrukcije s gornje i donje strane mosta te se izvode bušenja za sidrenje i ugradnju armature, što je priprema za izgradnju nove armirano - betonske ploče.

Slijedi čitav niz specijaliziranih radova, uz korištenje posebnih materijala poput epoksila, a koji zahtijevaju posebne uvjete, duže sušenje te izbjegavanje vibracija od prometa za to vrijeme. Izvodit će se u dvije faze, traku po traku, s obzirom na to da jedna mora uvijek biti prohodna za slučaj zatvaranja Mosta dr. Franja Tuđmana zbog jake bure.

Sanaciju Mosta Ombla vrijednu 494.302 eura provodi tvrtka Mar d.o.o. uz stručni nadzor tvrtke Graf d.o.o. Prema projektu Građevinskog fakulteta izradit će se nove armirano - betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, a radovi obuhvaćaju i izradu novog nogostupa i pješačke ograde.

dpp