Ponedjeljak, 19 Travanj 2021 10:18

Dvije osobe iz Dubrovnika preminule od posljedica koronavirusa

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika; jedna muška osoba (rođ. 1944.) i jedna ženska osoba (rođ. 1942.). U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o tri osobe iz Dubrovnika, jednoj iz Slivnog i jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno su zaražene četiri muške osobe i jedna osoba ženskog spola, a troje ih ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađen je 51 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 60 626 uzoraka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije u ponedjeljak.

Oporavilo se 49 osoba: 22 iz Metkovića, devet iz Dubrovnika, četiri iz Konavala, tri iz Kule Norinske, dvije iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Ploča i Pojezerja, jedna iz Stona i Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 69 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od čega su tri na invazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku. U samoizolaciji su 1002 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 641 kršenje mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp