Utorak, 26 Studeni 2019 07:45

Dubrovnik se opet zatresao; 22 potresa u Albaniji u svega par sati

Nakon potresa u 3:54 sati, jačine 6.4 stupnja po Richteru u epicentru 11 kilometara u moru od Drača, a koji je uzeo najmanje jedan ljudski život i pričinio ogromnu materijalnu štetu u Albaniji, o čemu možete čitati OVDJE, a koji se osjetio i u Dubrovniku, dubrovačko područje jutros se ponovo zatreslo.

Epicentar potresa jutros u 7 sati i 8 minuta ponovo je bio u moru, ovaj put 27 kilometara od Drača, na dubini od 10 kilometara, jačine 5.4 stupnja po Richteru.

Područje Drača i Tirane od sinoć pogađa cijeli niz potresa, te je ovaj jutros bio već 21. potres u razdoblju od svega nekoliko sati, ujedno, uz onaj najjači, i jedini koji se osjetio na našem području.

Na dubrovačkom području osjetila su se dva jaka potresa s epicentrom u moru, dok se potresi čiji je epicentar bio na kopnu nisu mogli osjetiti na našem području. Ukupno je 11 potresa bilo s epicentrom u Jadranskom moru.

Nakon ovog drugog potresa koji se osjetio u Dubrovniku, u 7 sati i 20 minuta područje Drača i Tirane ponovo se zatreslo, 22. put od sinoć u 2:47 sati.

D.M.