Subota, 19 Prosinac 2020 23:33

Dubrovnik ne odustaje, gradit će se sportska dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo

Piše:
Postojeća dvorana u Gospinome polju odavno ne zadovoljava sve potrebe dubrovačkih sportaša Postojeća dvorana u Gospinome polju odavno ne zadovoljava sve potrebe dubrovačkih sportaša Foto: Davor Mladošić/Dubrovnikpress.hr

Nakon niza ulaganja, Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu, a kao jedan od najvećih projekata, gradonačelnik Mato Franković najavio je izgradnju sportske dvorane u kojoj će se održati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine.

- Niti jedna gradska uprava u posljednjih 20 godina nije uložila više u sportsku infrastrukturu. Gotovo je idejno rješenje nove sportske dvorane za Svjetsko rukometno prvenstvo 2025., a novog stadiona u Lapadu nema zbog COVID-a iako je i to idejno rješenje gotovo i vidjet ćete skoro, kad predstavimo to rješenje, kako se itekako mogao napraviti lijepi stadion dostojan Grada Dubrovnika. - kazao je Franković.

- Nova dvorana u Gospinu polju koju gradimo za iduće Svjetsko rukometno prvenstvo bit će na ponos Grada Dubrovnika. Bit će to dvorana za velika sportska natjecanja, ali dvorana koja će se moći prilagoditi potrebama dubrovačkog sporta. To je mutlifunkcionalna dvorana iz koje će moći nastati šest manjih dvorana za potrebe organiziranja kongresa, koncerata i brojnih drugih događanja. - rekao je Franković.

Osvrnuo se i na brojna druga ulaganja u sportsku infrastrukturu koja je zaista dugi niz godina bila i više nego zanemarena.

- Završena judo dvorana u Mokošici, završene dvije faze uređenja stadiona u Gospinu polju, treća je prijavljena na natječaj Ministarstva turizma. Jugov bazen rekonstruira se nakon toliko godina i zasjat će u novom ruhu. Vrlo skoro ćemo dobiti građevinsku dozvolu za sportsku dvoranu u Orašcu, Dobili smo građevinsku dozvolu za tenis u Lapadu, do kraja godine bi trebali dobiti i drugu građevinsku dozvolu za rekonstrukciju svlačionica ispod tribina tenis centra u Lapadu i steći ćemo preduvjete za prijaviti te projekte na sredstva iz Europskih fondova jer sam više puta istaknuo kako je ključno brojne projekte realizirati europskim novcem. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019