Ponedjeljak, 18 Srpanj 2022 20:19

Dozvolu za vožnju preko Boninova moći će dobiti autobuseri koji imaju koncesiju za prijevoz iz gruške luke

Dozvolu za vožnju preko Boninova moći će dobiti autobuseri koji imaju koncesiju za prijevoz iz gruške luke Foto. dpp

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na sjednici u srijedu usvojit će prijedlog Pravilnika o prometovanju Ulicom branitelja Dubrovniku s Boninova prema Pilama pri čemu će se urediti postupak ishođenja dozvola za prometovanje ovim područjem.

U smjeru Boninovo – Pile, prema Pravilniku, osim vozila Libertasa moći će prometovati i vozila s dozvolom koju izdaje upravni odjel nadležan za promet i to za određeno vozilo, a ona će se moći izdati za službena vozila institucija od javnog interesa koje imaju sjedište na području povijesne jezgre i lokacijama kojima se prilazi iz smjera kretanja Boninovo – Pile.

Izdavanje dozvole za kretanje smjerom Boninovo – Pile omogućit se i za autobuse koji prevoze putnike s kruzera iz Luke na Pile, ali samo one koji udovoljavaju Euro 6 eko normu motornih vozila. Inače, da bi prijevoznici dobili dozvolu, autobusi koji prevoze putnike s kruzera, moraju imati i dokaz o postojanju ovlaštenja za prijevoz iz gruške luke na Pile kao što je primjerice ugovor o koncesiji s Lučkom upravom Dubrovnik ili ugovor o obavljanju prijevoza putnika s kruzera iz Luke Gruž na Pile.

nm