Četvrtak, 13 Svi 2021 21:04

Župski vatrogasci dobivaju novo vatrogasno vozilo vrijedno dva milijuna kuna

Predstavnici Općine Župa dubrovačka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Župa dubrovačka i županijskog vatrogasnog zapovjednika, održali su sastanak na temu priprema za ovogodišnju protupožarnu sezonu.

Sastanku su nazočili načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardeli, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić, zapovjednik DVD-a Župa dubrovačka Željko Miloslavić, zamjenik zapovjednika DVD-a Župa dubrovačka Štefi Bogdan i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Na sastanku se razgovaralo o tijeku priprema za ovogodišnju protupožarnu sezonu na području općine Župa dubrovačka.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Župa dubrovačka i ove godine će u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna dodatno zaposliti sezonske vatrogasce, a od 1. lipnja započinje i 24-satno dežurstvo u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Župa dubrovačka.

vatrogascizupa130521 1 2

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izvijestio je nazočne kako će ovo vatrogasno društvo u ovu protupožarnu sezonu ući još spremnije, jer se do 15. lipnja očekuje dolazak novog vatrogasnog vatrogasnog lakog šumskog vozila vozila, a koje će dodatno unaprijediti rad ovog DVD-a.

Inače riječ je o vatrogasnom vozilu koje se nabavilo u okviru Projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a koje vodi Ministarstvo unutarnjih polova. Vrijednost doniranog vozila veća je od dva milijuna kuna.
Na prijedlog Vatrogasne zajednice Dubrovačko - neretvanske županije, županijskog vatrogasnog zapovjednika, ovo vozilo će dobiti Dobrovoljno vatrogasno društvo Župa dubrovačka.

Predstavnici DVD-a izrazili su spremnost da jedno svoje starije vozilo ustupe nekom od dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Dubrovačko -neretvanske županije, a sve kako bi se poboljšala zaštita od požara na području cijele Županije.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020