Utorak, 16 Travanj 2024 16:19

ŽUPLJANI GRADE STADION, EVO KAKO ĆE IZGLEDATI

ŽUPLJANI GRADE STADION, EVO KAKO ĆE IZGLEDATI Foto: Općina Župa dubrovačka

Nakon rješavanja imovinsko - pravnih odnosa i dobivanja u vlasništvo zone Sportsko - rekreacijskog centra Čibača od strane Vlade RH izrađen je Glavni projekt rekonstrukcije i nadogradnje SRC Čibača temeljem kojega je Općina Župa pokrenula postupak ishođenja građevinske dozvole za rekonstrukciju i nadogradnju SRC Čibača.

Radi se o nastavku ulaganja u postojeći sportski kompleks koji je Općina na korištenje ustupila NK Župa dubrovačka i na kojem svakodnevno trenira gotovo 350 djece.

Novac za realizaciju projekta osiguran je kroz provedbu ITU mehanizma koji obuhvaća Urbano područje Dubrovnika (Grad Dubrovnik i općine Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle) te su nedavno Gradu Dubrovniku odobrena bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za financiranje projekta „Izrada Strategije razvoja Urbanog područja Dubrovnik“ u iznosu od 22.477 eura. Dodijeljena sredstva Fonda iznose 85 posto ukupno prihvatljivog iznosa projekta, što je najviši iznos bespovratnih sredstava koji se mogu dodijeliti ovim Ugovorom.

Jedan od projekata čija se realizacija s nestrpljenjem očekuje je upravo Projekt rekonstrukcije i nadogradnje SRC Čibača, a na zadovoljstvo prvenstveno djece koja svakodnevno koriste postojeće terene.

JPA