Srijeda, 19 Svi 2021 11:42

Župka se žalila na poništavanje izbora za načelnika u Petrači

Župska stranka je jučer podnijela prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu na odluku kojom se poništavaju izbori za načelnika Općine župa dubrovačka na biračkom mjestu u Petrači. Županijsko izborno povjerenstvo ima rok od 48 sati u kojem treba odlučiti o tom prigovoru. Izbori za načelnika su inače poništeni nakon što je pronađen listić viška.

U Župi je sedam biračkih mjesta, a prema glasovima s preostalih šest aktualni načelnik Silvio Nardelli (HDZ) ima 51,72 posto glasova, a Antun Bašić (Župka) 37 posto dok je broj glasova za preostale kandidate zanemariv.

Iz Župke danas u priopćenju navode da će, ukoliko Županijsko izborno povjerenstvo odbije njihov prigovor, podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer smatraju, piše u priopćenju, „da je zapisnik o radu biračkog odbora Petrača krivotvoren, odnosno da je naknadno mijenjan u okolnostima koje nisu zakonite”.

„U Republici Hrvatskoj postoji etablirana praksa kojom se u ovakvim slučajevima prigovor usvaja jer sporni listić viška koji se naknadno našao pod sumnjivim okolnostima nije mogao utjecati na ishod izbora na biračkom mjestu Petrača, niti na ishod izbora u cjelini. Dakle i sa spornim listićem i bez njega, u Župi dubrovačkoj se treba održati drugi krug izbora za načelnika Općine.” - tvred iz Župke.

„Ukoliko se naš prigovor ne prihvati, Župska stranka će i dalje nastaviti pravnu bitku te ćemo uložiti žalbu Ustavnom sud, naveli su još u priopćenju.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019