Utorak, 07 Ožujak 2023 12:17

Županijska TZ na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova

Županijska TZ na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova Foto: TZ DNŽ

Turistička zajednica Dubrovačko - neretvanske županije i ove godine nastupa na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova turizma, ITB u Berlinu, koji je započeo danas i održava se do 9. ožujka. Nakon trogodišnje pauze zbog pandemije, ove godine se sajam održava u nešto promijenjenom stilu. Trajanje sajma je skraćeno s četiri na tri dana, a za razliku od ranijih godina sva tri dana trajanja sajam je otvoren isključivo za profesionalce, a ne i za široku publiku koja događanja na sajmu može pratiti online na ITB.com

Turistička zajednica Dubrovačko - neretvanske županije zakupila je info pult na štandu Hrvatske turističke zajednice. Kroz tri dana održavanja sajma osim brojnih B2B sastanaka, pod sloganom „Upravljanje transformacijom“ na sajmu će vodeći stručnjaci iz industrije raspravljati o trenutnim izazovima za globalnu turističku industriju, nakon COVID-19 pandemije i nedostatku radne snage. Tema će biti i klimatske promjene, opskrba energijom i globalne sigurnosne politike i njihov utjecaj na tijekove u turizmu i industriji putovanja.

Na štandu će prvog i drugog dana u suradnji s HGK biti organizirana degustacija vina i sireva, a bit će izložena i Hrvatska Škrinja Blaga s eksponatima iz cijele Hrvatske.

Dubrovačko - neretvansku županiju je u 2022. godini posjetilo 159.584 turista iz Njemačke, a ostvarili su 739.244 noćenja, te se, već ustaljeno, nalaze na drugom mjestu po broju ostvarenih noćenja.

dpp