Subota, 24 Srpanj 2021 19:10

Župan Dobroslavić o proračunu: Zadržali smo sve funkcije i sve proračunske korisnike, svi su opstali

Na sjednici Županijske skupštine prihvaćen je prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Dubrovačko-neretvanske županije pri čemu je župan Dobroslavić podsjetio kako je proračun težio 1,026 milijardi kuna, od čega se na proračunske korisnike odnosilo se 768,5 milijuna kuna.

- Proračun je završio uravnoteženo, bez obzira što je prihod od poreza, koji je inače glavni prihod županije, bio manji za 28 posto. Međutim, uspjeli smo ga bez posebnog rebalansa, kao i godinama prije, održati tako što smo bili štedljivi te smo svim korisnicima proračuna umanjili barem ponešto sredstava, osim zdravstva i domova za starije. Tako smo vratili proračun u ravnotežu, zadržali smo sve funkcije i sve proračunske korisnike. Svi su opstali, što je u ovoj godini COVID krize bilo najvažnije. - kazao je župan Dobroslavić.

Dodao je i kako je Županija davala posebne potpore gospodarstvu, pa je tako najam prostora smanjen za preko 90 posto, koncesije za 50 posto, kao i naknade poduzetnicima za korištenje prostora u inkubatorima, a potpora poduzetnicima je davana i kroz HAMAG-BICRO.

- Svi smo preživjeli ovo teško vrijeme koje, nažalost, još nije gotovo. Zdravstvu smo maksimalno davali i to je bilo opravdano te smo na to i ponosni. Pokazali smo da i u najizazovnijim vremenima odgovorno upravljamo proračunom. - istaknuo je župan Dobroslavić.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020