Srijeda, 15 Ožujak 2023 19:02

Župan Dobroslavić: Nema nikakva dogovora s Republikom Srpskom oko aerodroma Trebinje

Piše:
Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić Foto: dpp / arhiva

Iako je Županijska skupština još prošle godine usvojila deklaraciju kojom se usprotivila izgradnji zračne luke kod Trebinja, a koja zbog blizine lokacije može imati negativne utjecaje na izvor Omble s kojeg se dubrovačko područje opskrbljuje pitkom vodom, vijećnik Nikola Duper (SJG) županu Nikoli Dobroslaviću zamjera nedovoljno aktivnosti po pitanju stopiranja realizacije tog projekta. On naime smatra kako je Dobroslavić od nekoga iz Vlade dobio naputak da stane na loptu kad je u pitanju izgradnja aerodroma u susjednoj državi.

- Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u listopadu od strane resornog ministarstva iz Republike Srpske zaprimilo rješenje o obvezi procjene utjecaja na okoliš zahvata izgradnje aerodroma Trebinje. U prijevodu, aerodrom će se izgraditi, dogovorit ćemo se sa Srbima, smirite loptu. - rekao je Duper, kojega je župan Dobroslavić demantirao.

Dogovora sa RS-om nema, istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

- Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je reagiralo na Zračnu luku Trebinje kod Taleža. Mi smo dali tome doprinos i nakon odgovora iz BiH ponovo smo dobili poziv iz Ministarstva i ponovili primjedbe i nema tu nikakva dogovora. - rekao je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.