Utorak, 17 Studeni 2020 21:47

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević u Vukovaru položili vijenac i zapalili u spomen na žrtve Domovinskog rata

Župan Dobroslavić i zamjenica Marević u Vukovaru položili vijenac i zapalili u spomen na žrtve Domovinskog rata Foto: DNŽ

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru, u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici Hrvatske zajednice županija na čelu sa županom dubrovačko - neretvanskim Nikolom Dobroslavićem. On je naglasio kako župani tradicionalno svake godine odaju počast žrtvama Vukovara 1991.

- Mi župani tradicionalno u Vukovaru odajemo počast žrtvama stradalim u Domovinskome ratu 1991.Vukovar za cijelu Hrvatsku znači jedan ponos i veliku žrtvu ne samo za obranu grada nego i cijele Republike Hrvatske. Svi smo svjesni da je žrtva Vukovara 1991. ugrađena u slobodu Hrvatske, jer da nije bilo Vukovara tko zna kako bi se završio Domovinski rat. - rekao je župan Dobroslavić.
U izaslanstvu Hrvatske zajednice županija bila je i zamjenica župana Žaklina Marević, predsjednik vukovarsko - srijemske Županijske skupštine Dražen Milinković te predstavnici Vukovarsko - srijemske, Zadarske i Splitsko - dalmatinske županije.

dpp