Subota, 05 Prosinac 2020 11:35

Zbog otvorenog lokala vlasnik kazneno prijavljen za širenje i prenošenje zarazne bolesti

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston 41 - godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta s područja Pelješca osumnjičen je za kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, a zbog toga što je jučer imao otvoren ugostiteljski objekt.

„Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima jučer, 4. prosinca, zatekli rad ugostiteljskog objekta koji je vlasništvu spomenutog 41-godišnjaka. Osim vlasnika, unutar objekta veličine 28 kvadratnih metara, zatečena je i djelatnica objekta te devetero gostiju koji su konzumirali pića, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH 27. studenog 2020. godine, naložena obustava rada ugostiteljskih objekata.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

„Obzirom da je na opisani način grubo prekršio mjere naložene navedenom Odlukom te time doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima, 41-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.” - navodi se u priopćenju.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019