Utorak, 23 Veljača 2021 14:45

Započeli radovi na rekonstrukciji glavnog terena u Čibači

Započeli su radovi na rekonstrukciji glavnog nogometnog terena i trebali bi trajati nešto manje od dva mjeseca. Nakon uspješne izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom, čime su se stvorili uvjeti za rekonstrukciju glavnog terena, Općina Župa dubrovačka suradnjom s NK Župa dubrovačka nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu u ŠRC Čibača.

Središnji državni ured za šport pri Ministarstvu turizma i športa prošle je godine raspisao javni poziv za sufinanciranje ulaganja u sportsku infrastrukturu na koji je Općina Župa dubrovačka kandidirala projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog terena s prirodnom travom u Čibači te je između brojnih projekata isti odabran za sufinanciranje od strane Ministarstva turizma i športa u ukupnom iznosu od 418.000 kuna.

Općina Župa dubrovačka u svom proračunu za 2021. godinu osigurala je dodatnih 422.000 kuna.

Glavni nogometni teren NK Župa dubrovačka od svoga početka korištenja 80-tih godina prošlog stoljeća nije doživio značajnija ulaganja, osim što su sve dosadašnje uprave kluba ulagale ogromne napore kako bi se teren donekle održao u stanju prikladnom za održavanje službenih nogometnih utakmica. Ovom rekonstrukcijom, na terenu će se najprije skinuti površinski sloj zemlje, te izvršiti niveliranje tj. ispravljanje značajnih depresija i padova. Nakon toga će se u jednom dijelu terena postaviti drenažne cijevi za odvodnju, te kompletan sustav podzemnih rasprskivača vode s vodenom pumpom za postizanje dostatnog pritiska i automatskim programatorom. Na kraju se nanosi novi sloj površinske zemlje obogaćene kvarcnim pijeskom i mineralnim gnojivima, te zasijava novo travno sjeme. Teren će biti opremljen novim fiksnim golovima, te s dva kompleta mobilnih golova većih i manjih dimenzija.

„Briga o djeci i mladeži svakako su prioritet Općine Župa dubrovačka, te će rekonstrukcija glavnog nogometnog terena NK Župa dubrovačka značajno doprinijeti još boljim uvjetima za trenažne procese i natjecanja kako seniorskoj ekipi i veteranima kluba, tako i velikom broju djece i mladeži kojih u ovom trenutku u NK Župa dubrovačka ima nevjerojatna 302 člana.” - piše u priopćenju Općine Župa dubrovačka.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019