Nedjelja, 30 Siječanj 2022 12:34

Za prodaju DuCarda zatražena i pomoć marketinške agencije

Piše:

Nakon što je cijenu DuCarda Gradsko vijeće nedavno izjednačilo s cijenom DPDS -ovih karata za zidine, a s ciljem da prihodi koje Grad Dubrovnik ostvaruje od prodaje DuCarda budu znatno veći, gradonačelnik Mato Franković kazao je kako s jednom od marketinških agencija razvija modele prodaje DuCarda. Pohvalio je bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića te odgovorio na pitanje hoće li DPDS na sva svoja prodajna mjesta uvrstiti DuCard.

- S DuCardom stvari idu u dobrom smjeru i ne ovisi puno toga o Društvu, više ovisi o nama. Široka ulica će biti samo jedan od punktova. Brojni se turisti puno prije negoli dođu u Grad odlučuju na posjet zidinama i treba im omogućiti kupnju karata online. Više je toga na nama nego na DPDS -u. - rekao je gradonačelnik.

DPDS je naime u međuvremenu prihvatio gradonačelnikov prijedlog i uvrstio DuCard na svoje prodajno mjesto na Širokoj ulici. No, na Širokoj ulici DPDS mahom prodaje agencijske vaučere dok prodaja karata za zidine ide slabo. Karte za zidine najbolje se prodaju na ulazima na zidine, konkretno na ulazu s Pila.

Kako je sezona praktički pred vratima, Franković je istaknuo kako slijedi daljnja promocija DuCarda kako bi se pojačala njezina vidljivost, a time i prodaja turistima.

- O načinima prodaje Ducarda razgovaramo i s jednom marketinškom agencijom. Cilj je da DuCard u sljedećih godinu dana postigne ozbiljan rast. Ne mogu reći da ćemo u ovoj godini sustići prodaju karata za zidine, ali sigurno bismo to mogli postići već u idućoj godini. Ove godine bismo se mogli približiti broju prodanih karata za zidine. - kazao je Franković.

Gradonačelnik je nedavno oformio i tim za DuCard, a nakon što ga je on predložio u tom je timu i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, koji često zna reći kako je on idejni začetnik DuCarda. Kako se taj tim nedavno sastao, aktualni gradonačelnik Franković pohvalio je angažman bivšeg gradonačelnika.

- Zahvalio bih kolegi Vlahušiću jer je napravio dobru prezentaciju kako unaprijediti stvari oko DuCarda i uskoro će biti sastanak. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019