Srijeda, 29 Lipanj 2022 15:02

Za opremanje sportske dvorane na Grudi 300 tisuća kuna od Ministarstva turizma i sporta

Za opremanje sportske dvorane na Grudi 300 tisuća kuna od Ministarstva turizma i sporta Foto: dpp/arhiva

Ministarstvo turizma i sporta donijelo je, sukladno provedenom natječaju, Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini kojom je, između ukupno 77 projekata, odobrilo i projekt Opremanja sportske dvorane Osnovne škole Gruda koji je prijavila Dubrovačko-neretvanska županija, i to u maksimalnom iznosu zatraženog sufinanciranja od gotovo 300 tisuća kuna.

Projektom je planirana mogućnost pregrađivanja sportske dvorane u trodijelnu sportsku dvoranu kako bi se u isto vrijeme mogla održavati nastava i treninzi pojedinih sportskih klubova i lokalnih rekreativaca. Opremit će se i glavna radna gimnastička zona, kardio zona te zona za grupno i individualno vježbanje. Također će se nabaviti i sportska oprema za potrebe održavanja treninga i natjecanja svih vrsta sportova zastupljenih u Općini Konavle, a koji svoje treninge mogu izvoditi u sportskoj dvorani, kao što su judo, rukomet, stolni tenis, odbojka, nogomet i košarka. Nabava opreme i ugradnja pregradnih zavjesa  planira se provesti do kraja ove godine.
 
Projektom će se maksimalno  iskoristiti sve mogućnosti unutarnjih prostorija sportske dvorane, ne samo za školske potrebe, već i za individualne treninge, rekreaciju mladih i starijih osoba te izjednačavanje uvjeta stanovnika lokacijski izdvojene općine na krajnjem jugu Hrvatske s uvjetima provođenja sportskih aktivnosti i natjecanja u ostalim prometno bolje povezanim lokacijama na području države.

Uz ovaj projekt, iz provedenog natječaja odobrena su sredstva i jedinicama lokalne samouprave. Gradu Metkoviću odobreno je 310 tisuća kuna za obnovu borilišta i ugradnju obloge u Sportskoj dvorani Metković, Gradu Korčuli 150 tisuća kuna za projekt Outdoor fitness, a Općini Lumbarda 445 tisuća kuna za rekonstrukciju i opremanje igrališta na otvorenom za potrebe više sportova. Za ulaganje i opremanje nogometnog igrališta u Opuzenu Ministarstvo je odobrilo 76 tisuća kuna.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019