Subota, 24 Travanj 2021 16:43

Vlahušić prvi od gradonačelničkih kandidata predao potpise

Andro Vlahušić kao kandidat liste „Dubrovnik - naš grad” predao je prvi danas potpise podrške kandidaturi za gradonačelnika.

- Sad je pred nama drugi dio - predstavljanje programa i rješenja za Dubrovnik, predstavljanje svega što sam cijeli život s kolegama radio i za što sam dobio potporu kad sam nosio listu te imao izvrsne rezultate. Bili smo jedini pravi oporbeni blok u gradu, a s Belkom Elezović i Darkom Marinovićem dobivamo dodatni dio tog urbanog, lijevog Dubrovnika. Naš osnovni cilj je nuditi rješenja za Grad Dubrovnik jer Andro i lista jesu rješenje za grad Dubrovnik. - rekao je Andro Vlahušić prigodom predaje gradonačelničke kandidature i kandidacijske liste koju uz njega i njegove kandidate čine još HNS,HSLS i NS Reformisti, a i listu nosi Vlahušić

Prije predaje kandidature Andro Vlahušić komentirao je jučerašnje cijepljenje turističkih djelatnika i dolazak ministrice turizma u Dubrovnik.

- Kad sam još prije šest mjeseci sam predlagao da se turistički djelatnici prvi cijepe u našem gradu, a tim povodom jučer je došla ministrica, bilo bi fer i pošteno da su me pozvali kao inicijatora tog projekta. Ali važno da se cijepilo 423 ljudi. Ovom gradu trebaju mir, sigurnost, da ljudi mogu živjeti od svog rada i da pobijedimo pandemiju. Dubrovnik je u proteklih pet godina ostvario 20,4 milijuna noćenja i za sve nas, za građane i državu, zaradio oko 25 milijardi kuna. Samo od turizma smo platili 5 milijardi kuna, a većina onih koji to rade su privatni iznajmljivači. Ali jučer o njima nitko ništa, kao da ne postoje! Moj je prijedlog od početka bio da se svi u gradu tretiraju kao turistički djelatnici, stoga pozivam sve dubrovačke obitelji koje se bave turizmom, kao i sve obrtnike, vozače i trgovce da se prijave kao turistički djelatnici i cijepe se. - rekao je Vlahušić koji je naglasio da se i sam cijepio i da se „osjeća čilo i zdravo”.

Istaknuo je Vlahušić i da mu je žao što jučer gradonačelnik Mato Franković nije bio tamo s ministricom turizma. 

- Zar nije to malo čudno? Nema čovjeka koji nema znanja i koji ne zna što bi s ovim gradom! Zar mu nije važno desetak tisuća građana koji žive od svoga rada i imovine? Zar ne bi bilo normalno da je ministrici rekao da je lijepo što se daju potpore, ali više od četiri tisuće dubrovačkih obitelji nisu dobili nikakve poticaje niti imaju moratorij na kredite, a plaćaju značajne pristojbe gradu.- istaknuo je Vlahušić te naglasio da se „obraća slobodnim ljudima, a ne onima čija glasačka ruka stoji u stranačkoj prostoriji - ljudima kojima neće naplatiti nikakve pristojbe slijedeće četiri godine i kojima će uz minimalnu kamatu osigurati kredite za likvidnost, a što će sve biti dio paketa kojeg zove - Oporavak Dubrovnika”.

dpp