Četvrtak, 21 Listopad 2021 14:04

Vlahušić pojasnio izjavu koja je razljutila Lasića, ali i zašto se 2009. izgubio u Gradu

Piše:

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić izjavio je za Dubrovnikpress.hr kako je nezavisni vijećnik Andro Vlahušić uvrijedio njega i sve Konavljane svojom izjavom, također za portal Dubrovnikpress.hr, kako bi pročelniku koji bi u Dubrovnik došao iz Konavala „trebao GPS dok bi se naučio ići po gradu” pa je Andro Vlahušić za portal Dubrovnikpress pojasnio što je time mislio.

- Biti pročelnik komunalnog odjela u Gradu Dubrovniku, gdje moraš biti na ulici, na cesti, poznavati svaku ulicu, svaki kvart, svaku kantu za smeće, zato ti treba GPS. Ja i Anita Burić dok je bila pročelnica komunalnog, znali smo danima šetati po gradu, proučavali smo „Dubrovačko oko” da vidimo na što se građani žale i nama je za to trebalo oko dvije godine. Pročelnik komunalnog odjela je prvi čovjek koji se nalazi na cesti, radi sat vremena u gradu, a sedam sati treba znati što god ga se pita. Na primjer gdje je Sinjska ulica. Ja, Anita i Marko smo znali gdje je Sinjska ulica ili bilo koja druga ulica kad nas probudiš u sred noći. Kako će to ovaj znati? – naglasio je Vlahušić.

Inače, i danas se prepričava kako se Vlahušić 2009. netom što je izabran za gradonačelnika izgubio u vlastitom gradu, odnosno nije znao ući na zidine kod sv. Ivana.
- Nisam znao za ulaz na zidine u Karmenu, zato sam i šetao okolo, upoznao grad šećući i bio na ulici non stop, na plaži i na ulici. Trebalo mi je najmanje dvije godine dana da spoznam gdje su glavni problemi. Kada bi radili komunalne projekte ili projekte za GUP, mi bi ukrcali sve pročelnike i vozili se po gradu da vidimo gdje je što. Ni Mato to ne zna, tj. nije znao na početku mandata, ali sad je već znatno bolji. – rekao je Vlahušić koji se u izjavi zadržao na 2009. godini u kojoj je s mjesta direktora Libertasa smijenio Boža Lasića, današnjeg načelnika Općine Konavle.

- Božo Lasić je bio i direktor Libertasa, i od njega je bio bolji samo Đuro Deranja. Imao je jedino nesreću da je postojao bolji Konavljanin od njega. Da bilo koje privatno ili javno poduzeće danas bira između Deranje i Lasića, u devet od deset slučajeva bi pobijedio Deranja. Deranja je rastao kroz tvrtku, a tvrtka je rasla kroz Đura. Libertas jednako Deranja. – rekao je Vlahušić, dodavši kako je i Lasić bio dobar direktor.

- Božo Lasić nije bio loš, da nisam imao boljega Konavljanina Božo Lasić bi ostao direktor Libertasa. – zaključio je Vlahušić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020