Ispiši ovu stranicu
Utorak, 30 Studeni 2021 10:19

Vlahušić nezadovoljan što nije predviđeno izjednačavanje cijena DuCarda i ulaznice za zidine

Izjednačavanjem cijena ulaznica na zidine s dnevnom Ducard prihodi grada rastu za 150 milijuna kuna, ali prema dostavljenim proračunskim materijalima vidljivo je kako to nije planirano, istaknuo je ususret sjednici Gradskog vijeća grada Dubrovnika nezavisni vijećnik Andro Vlahušić.

„Prihod od prodaje Dubrovačke kartice u cijelosti je prihod proračuna grada Dubrovnika. Od svake prodane ulaznice na zidine grad dobiva 77 kuna, a od svake prodane Dubrovnikcard grad dobiva 250 kuna ili 3,2 puta više. Ovo je glavni razlog zbog čega se predlaže izjednačavanje cijena ulaznica za zdine i dnevne dubrovačke kartice. Isti broj posjetitelja, a prihod proračuna grada tri puta veći.” - naveo je Vlahušić.

„Izjednačavanjem cijena ulaznica za zidine sa cijenom dnevne Dubrovačke kartice u iznosu od 250 kuna, očekuje se da će velika većina turista kupiti Dubrovnik card. Osim ulaznica za zidine kupci dobivaju i još devet atrakcija, besplatni prijevoz Libertasom i popuste u više od sto trgovina, restorana i suvenirnica. Već za narednu godinu Dubrovnikcardu treba dodati nove funkcionalnosti kao što su besplatni Internet u povijesnoj jezgri, Zračnoj luci te javnome prevozu. Uvesti Internet rezervacije ulaska u sve kulturne atrakcije sa prioritetnim ulaskom za kupce Ducarda. Uz jako mala ulaganja moguće je uvesti i novu kulturnu ponudu kao što su Muzej filma u Luži te velika izložba u Lazaretima, Muzej vaterpola i plivanja. Povećanjem prodaje dubrovačke kartice uveli bi se brojni, dodatni popusti u trgovini i ugostiteljstvu.” - napisao je u priopćenju Andro Vlahušić.

On u tome vidi i korist za Libertas: „Prodajom jednoga milijuna Dubrovnikcarda Libertas bi uprihodovao 40 milijuna kuna, čime prestaje potreba direktne subvencije iz gradskoga proračuna od 18 milijuna kuna. Daljim razvojem Dubrovnikcarda stvaraju se pretpostavke za uvođenjem besplatnoga prijevoza Libertasom za sve građane Dubrovnika.”

dpp