Četvrtak, 23 Svibanj 2024 14:42

VIZUALNI IDENTITET 75. IGARA

Svoju 75. obljetnicu Dubrovačke ljetne igre obilježit će u novom ruhu s potpisom dizajnera vizualnih komunikacija Zorana Đukića, a nakon „Novih građana“ i „Između kamena“ najnoviji koncept je „Horizont.“

Polazeći od prijašnje palete boja te iznova osvjetljavajući onaj sveprisutni, efemerni fenomen kojeg nerijetko previđamo, Đukić razlijeva horizont sutona kroz sve festivalske materijale koji upijaju čaroliju tog prolaznog trenutka i produljuju je kroz čitavo ljeto.

75dlji vizual 230524 2 min

Horizont u zalaz predstavlja vidljivu, ali neopipljivu, gotovo nepostojeću granicu između dana i noći, između neba i mora, poznatog i nepoznatog, točku u vremenu i prostoru koja označava promjenu. U tom posebnom trenutku sunce oboji sve u svoje grimizne tonove – more, grad i ljude – svečano objavljujući svoj odlazak i prepuštajući scenu noći, njenoj mističnosti, zabavi, lakoći. U tom trenutku kreću izvedbe na Ljetnim igrama – opisuje dizajner.

75dlji vizual 230524 3 min

Zoran Đukić je dizajner vizualnih komunikacija s preko 15 godina iskustva rada, specijaliziran za stvaranje promišljenih i inovativnih vizualnih identiteta, publikacija i izložbi za širok spektar klijenata iz kulturnog sektora. Osnivač je i voditelj studija đkć d.o.o., a najviše voli oblikovati vizualne identitete i kazališne plakate.

JPA