laus banner 2021 2

Nedjelja, 20 Prosinac 2020 18:54

Useljenje u mokoški POS u ožujku

Piše:
Useljenje u mokoški POS u ožujku Foto: dm/Dubrovnikpress.hr

Mlade obitelji u novoizgrađene POS stanove u Mokošici uselit će u ožujku, najavio je gradonačelnik Mato Franković. Istaknuo je kako se dodjela ključeva otegnula zbog provjere modela dodjele stanova od strane resornih Ministarstava i Porezne uprave.

- Prvo moram reći kako mi je žao što se na poziv da se priključe nedavno održanoj raspravi o POS-u Mokošica od 25 vijećnika odazvalo samo dvoje, Jadran Barač i Nikša Selmani. Naime, odluka o davanju stanova u najam poslana je resornim ministarstvima i načelno smo dobili zeleno svjetlo. Proslijedili smo je Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, Državnoj riznici, Ministarstvu rada i socijalne skrbi i vrlo skoro ćemo na nju dobiti i službenu suglasnost jer za njenu provedbu postoji zakonska utemeljenost. Naime, pojedini su gradovi već razvili modele najma i otkupa POS stanova. Porezna nam je dala smjernice i zadovoljni su modelom koji smo osmislili, posebno dijelom koji se odnose na socijalne kriterije pri davanju stanova po posebnoj cijeni. - rekao je Franković.

Kazao je kako je podnesen zahtjev za uporabnu dozvolu POS-a u Mokošici.

- Stanovi su izgrađeni, podnesen je zahtjev za uporabnom dozvolom, cesta se radi i završit će se u veljači, uklanjaju se nedostaci na objektu i mi ćemo našim sugrađanima dodijeliti ključeve prvih POS stanova izgrađenih po modelu Dubrovačke stanogradnje uz mjesečni najam od 1 500 kuna. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020