Subota, 19 Ožujak 2022 16:13

Udruge iz Domovinskog rata očistit će podmorje Rijeke dubrovačke

Rijeka dubrovačka Rijeka dubrovačka Foto: dm

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić u Studentskom domu sastali su se jučer s predstavnicima Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula” iz Rijeke i Udruge Specijalne policije „Grof – Dubrovnik” te dali podršku projektu „More spaja - Libertas 1992–2022.”

Riječ je o akciji čišćenja podmorja Rijeke dubrovačke koja će se održati 7. svibnja u sklopu obilježavanja 30. godišnjice deblokade šireg dubrovačkog područja, a u njoj će sudjelovati pripadnici Specijalne jedinice policije Ajkula – Rijeka i Specijalne jedinice policije Grof – Dubrovnik.

Predsjednik Udruge „Ajkula” Perica Prpić uvodno je kazao kako je ovaj projekt od iznimne važnosti za riječku udrugu i njezine članove, koja je s Dubrovnikom tijekom Domovinskog rata stvorila snažnu poveznicu, koju njeguje i danas u mirnodopsko vrijeme. Istodobno je naglasio, kako je osnovna svrha projekta uključiti branitelje, veterane i ostale lokalne dionike te u konačnici dati dodatnu vrijednost  podizanju svijesti o potrebi zaštite hrvatskog podmorja i ekologije.

Gradonačelnik Franković kazao je kako je realizacija projekta izvrsna prilika i način za obilježiti 30. godišnjicu deblokade dubrovačkog kraja u kojoj su svoj obol ostavili i branitelji s područja Rijeke.

- Grad Dubrovnik vrlo rado će se uključiti u ostvarivanje projekta putem kojeg će se još jednom pokazati koliko je uistinu kvaliteta i dostojanstvo hrvatskog branitelja, potrebna danas i u budućnosti, a sve zbog općeg životnog boljitka u Republici Hrvatskoj. Nastaviti promicati i prisjećati se svega onoga što branitelji nesebično učinili u nedalekoj povijesti, vrijedno je našeg divljenja, a ovaj projekt iskorak je i dokaz visoke sposobnosti i želje braniteljskih udruga za suradnjom i planiranjima raznih aktivnosti. - istaknuo je dubrovački gradonačelnik.

Župan Dubrovačko–neretvanske županije Nikola Dobroslavić pozdravio je ovu inicijativu ekološke naravi i nastavak suradnje braniteljskih udruga. Uputio je zahvalu organizatorima i zaključno kazao kako vrijednosti iz vremena Domovinskog rata ostaju trajne.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019