Četvrtak, 30 Lipanj 2022 14:07

Učenici iz grada prijatelja Montereyja na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i Igor Deranja, savjetnik iz Upravnog odjela za poslove gradonačelnika primili su jučer u gradskoj vijećnici učenike iz kalifornijskog grada prijatelja Montereyja. Prijemu su nazočili i njihovi mentori Lynn Hodges i Michael Hodges.
 
Učenici, osam srednjoškolaca koji su prošli selektivan proces, borave u Gradu Dubrovniku kao ambasadori organizacije Slavic American Cultural Organization (SACO), u sklopu programa razmjena studenata čiji preci potiču iz Hrvatske i Dubrovnika.
 
- Cilj ovog programa je da naši mladi postanu ambasadori naše organizacije, da nastavimo tradiciju koju smo postavili, a drugima pružimo znanje i strast za njihovu kulturnu pozadinu i zajednicu. - istaknula je ovom prigodom njihova mentorica Lynn Hodges.
 
Gradonačelnik Franković zaželio im je dobrodošlicu u Dubrovnik te ih ukratko upoznao sa zanimljivostima iz bogate povijesti Dubrovnika, s posebnim osvrtom na slavnu Dubrovačku Republiku, kao i njen utjecaj u trgovini i diplomaciji. Pohvalio je inicijativu organizacije SACO i poručio mladim ljudima da nastave učiti o svojim korijenima na koje mogu biti ponosni.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019