Nedjelja, 03 Siječanj 2021 13:05

U zadnja 24 sata čak deset kršenja mjera samoizolacije

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom (16 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 11 osoba iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Konavala, dvije iz Ploča i jednoj iz Metkovića. Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 19 je utvrđena epidemiološka veza. U posljednja 24 sata obrađena su 153 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 431 uzorak. - priopćenje je Stožera civilne zaštite u nedjelju.

Kako navode iz Stožera, oporavilo se 19 osoba: sedam iz Dubrovnika, tri iz Orebića, po dvije iz Blata i Korčule, po jedna iz Konavala, Kule Norinske, Ploča i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 549 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je deset kršenja mjere samoizolacije (devet na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 162 slučaja kršenja samoizolacije (40 na graničnim prijelazima), podaci su Stožera CZ DNŽ.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp