Srijeda, 19 Lipanj 2024 18:17

U TUP-U ĆE SE UREDITI PROSTORI ZA DUBROVAČKE KNJIŽNICE

S potpisivanja ugovora S potpisivanja ugovora Foto: Grad Dubrovnik

Do kraja godine Grad bi trebao dobiti novu knjižnicu u prostorima TUP-a u Gružu. U nazočnosti gradonačelnika Mata Frankovića, danas je u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova na objektu. U ime Dubrovačkih knjižnica potpisala ga je ravnateljica Lucija Bjelokosić, a u ime odabranih izvođača radova direktor tvrtke Medius d.o.o Pero Jahud i direktor tvrtke Posta d.o.o. Toni Bašica.

- Uređenjem ovog prostora unutar TUP-a transformirat ćemo ga u knjižnicu koja će pokrivati različite aspekte knjižnične djelatnosti, od depoa za obvezni primjerak Znanstvene knjižnice u Dubrovniku, što nam je do sada bio problem, do ovog drugog dijela koji će biti namijenjen svim generacijama Dubrovčana, od najmlađih do najstarijih. U tom će se prostoru događati i različiti programi, sadržaji, imat će čitaonicu i slično. U trenutku kada smo kupili TUP prije više od dvije godine, rekli smo da će TUP biti centar kulturnog života u Gružu i on to uistinu korak po korak postaje. Brojne kulturne ustanove i institucije našle su svoje mjesto unutar kompleksa TUP i sada se veselimo do sada najvećoj pojedinačnoj investiciji. - kazao je gradonačelnik Franković.

Danas potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova vrijedan je 1.584.055 milijuna eura s PDV-om. Nositelj investicije su Dubrovačke knjižnice, a u preuređene prostore preselit će gruški ogranak knjižnica, koji će biti smješten u prizemlju, dok će u suterenu biti depo Znanstvene knjižnice za građu, trenutačno smještenu u ljetnikovcu Skočibuha.

Buduća knjižnica u TUP-u projekt je koji će transformirati industrijski kompleks i dati mu novi duh te dodatno otvoriti TUP prema građanima. Obuhvaća unutarnje uređenje oko 700 metara četvornih prostora knjižnice te uređenje okoliša u kompleksu bivše Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda.

Rok završetka izvođenja radova je šest mjeseci od dana uvođenja u posao, nakon čega će uslijediti uređenje i opremanje prostora.

JPA