Nedjelja, 21 Travanj 2024 08:51

U MOKOŠICI POLOŽENI VIJENCI POGINULIM BRANITELJIMA DUBROVNIKA IZ OMIŠA

U MOKOŠICI POLOŽENI VIJENCI POGINULIM BRANITELJIMA DUBROVNIKA IZ OMIŠA Foto: Grad Dubrovnik

Kod spomen obilježja u Mokošici polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je u subotu 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote položili na dubrovačkom ratištu.

U znak sjećanja na njihovu hrabrost i žrtvu, uz spomen obilježje kojeg su podigli gradovi Omiš i Dubrovnik, okupili su se predstavnici dvaju gradova, članovi obitelji, prijatelji i suborci te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Vijenac su u ime Grada Dubrovnika položili predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić. Sveta misa zadušnica održana je u crkvi Presvetog Spasitelja u Mokošici.

Dubrovnik pamti žrtvu svih onih koji su svoje živote utkali u njegovu slobodu, među njima su i branitelji iz Omiša: Neven Pavić, Franjo Tomasović, Božo Merčep, Zdravko Radić, Ivan Lozančić, Miljenko Zečić, Marko Krstić, Marko Lozančić, Tonći Marušić, Neven Pocrnjić, Vedran Rakuljić, Ante Šošić, Ćiro Lučić, Stanko Lučić, Ivan Družić i Tomica Burić.

dpp