Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 16:05

U HDZ-U VJERUJU DA MOGU I DO OSAM MANDATA U X. IZBORNOJ JEDINICI I KAŽU: DP I MOST DOVELI SU MILANOVIĆA NA PANTOVČAK

Piše:
Nikola Dobroslavić, Blaž Pezo i Mato Franković Nikola Dobroslavić, Blaž Pezo i Mato Franković Foto: jpa

Glas za HDZ je glas koji donosi stabilnost, daljnji rast i razvoj države, a glas za ostale je glas za neizvjesnost jer ne znamo što nude, jer su se potrudili da ne ponude ništa osim napada i kritika. - kazao je predsjednik ŽO HDZ-a Blaž Pezo na konferenciji za novinare prije izborne šutnje. Kampanju je ocijenio kratkom, ali intenzivnom te otkrio na koliki broj mandata u HDZ-u računaju u X. izbornoj jedinici.

- Nadamo se i osmom mandatu da se potvrdimo kao udarna izborna jedinica. - kazao je Pezo.

Na kampanju se osvrnuo i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

- Obišli smo cijelu našu Županiju, X. izbornu jedinicu i prijem među ljudima je bio vrlo dobar. Pokazali smo koliko cijenimo naše sugrađane. Podsjetili smo ih na to što smo sve radili, što je radila naša Vlada i s kojim programom idemo u izbore. U kampanju smo ušli s pozitivnim pristupom. Imamo se čime pohvaliti na razini Vlade, Županije, naših gradova i općina, posebno onih za koje je HDZ imao odgovornost. Naš program je sveobuhvatan, a nismo baš vidjeli druge stranke kakve programe imaju. Naša lista je odlična, od nositelja Branka Bačića, koji s potvrdio i na programu obnove od potresa gdje je sve razriješio. Na listi su gradonačelnici naša dva najveća Grada – Dubrovnika i Metkovića, dva uspješna grada. Tu je i Marija Vučković, koja se potvrdila kako odlična ministrica poljoprivrede. - rekao je Dobroslavić, koji se osvrnuo na ponašanje Zorana Milanovića.

- Zoran Milanović pokušao je okupiti sve stranke od ljevice do desnice protiv HDZ-a i vidimo da je taj pokušaj propao. Nije problem kad stranke idu protiv svog suparnika, međutim, kad imate situaciju da taj projekt vodi aktualni predsjednik države, koji se ne bi smio politički svrstavati, on mora izaći iz stranke. Posebno nije dobro da predsjednik države krši Ustav. To je udar na demokraciju. Njegovo okretanje prema istoku, Dodiku, prema Putinu, njegovo okretanje srednjeg prsta prema Americi je besramno i za to ga nitko nije ovlastio. Mi nemamo posla s Rusima, s istokom, nikad u povijesti nismo, a zašto nas okreće, to će morati pokazati. - kazao je Dobroslavić, istaknuvšo kako i ankete ukazuju da se u ovoj kampanji isplatilo biti pozitivan.

- Mi s optimizmom idemo na izbore u srijedu i očekujemo premoćnu pobjedu, čak i veću nego što nam daju ankete. Mislimo da je takvo i raspoloženje građana. - rekao je Dobroslavić, pozvavši birače desnice da svoj glas daju HDZ-u.

- Pozivam birače da ne rasipaju glasove, da ih ne daju Domovinskom pokretu i Mostu jer je potpuno nejasno gdje je njihova pozicija. Doveli su Milanovića na Pantovčak i pozivam birače da ne daju glas DP-u i Mostu nego politici koja nastavlja politiku doktora Franja Tuđmana, a to je HDZ Andreja Plenkovića. - naglasio je župan Dobroslavić.

Nakon što je u kampanji obišao popriličan broj mjesta u X. izbornoj jedinici, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, 4. kandidat na HDZ-ovoj listi, kazao je kako nema dijela gdje Vlada nije uložila sredstva.

- Bez obzira koja je politička opcija vladala u tim krajevima naša Vlada uložila je u njih sredstva. Tako se ponašala Vlada Andreja Plenkovića, ne četiri godine nego osam godina. Iza nas su vrlo jasni i vidljivi rezultati unatoč krizama. Na jugu zemlje spomenut ću Pelješki most, brzu cestu, aglomeracije, sve su to projekti iza kojih stoji Vlada Andreja Plenkovića i realiziraju se zbog činjenice da smo na nacionalnoj i europskoj razini imali lidera koji zna kako i na koji način upravljati javnim financijama i za europskim stolom osiguravati više novca. - rekao je Franković, istaknuvši kako HDZ ima jasnu viziju daljnjeg razvoja Hrvatske.

- Mi smo prema svemu onome što sam vidio jedina stranka koja konkretno predlaže što će raditi u nadolazeće četiri godine, za razliku od naših suparnika čiji program je - srušimo HDZ pa ćemo iza toga vidjeti što ćemo, s kim ćemo i kako ćemo. Mi imamo jasnu viziju - nudimo put stabilnosti, prosperiteta, daljnjeg napretka, povećanja kvalitete života, priuštivog stanovanja, održivog turizma, povećanja mirovina, a na našim sugrađanima je da odluče što je najbolje za njih, za njihove obitelji i njihove sredine. - kazao je.

Istaknuvši kako će se u Saboru i dalje zalagati za jug zemlje, Franković se posebno obratio mladima, obećavši da će vrlo skoro riješiti onaj gorući probem zbog kojega se mladi nakon završenih fakulteta ne vraćaju doma.

- Činjenica je da u Dubrovniku 4 000 stanova nije aktivno, a kroz porezna rasterećenja ti stanovi mogu i trebaju bit stavljeni u funkciju da budu od koristi za mlade koji žele riješiti pitanje krova nad glavom i ostati u našem Gradu. Dakle, jamčim da ćemo sigurno u idućih par mjeseci riješiti pitanje priuštivog stanovanje. - istaknuo je dubrovački gradonačelnik i 4. kandidat na listi HDZ-a Mato Franković.