Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 14:27

Tolić prevario Vlahušića, bit će kandidat SDP-a za župana

Piše:
Tolić prevario Vlahušića, bit će kandidat SDP-a za župana Foto: Dubrovnikpress.hr

Roko Tolić bit će kandidat SDP-a za župana Dubrovačko – neretvanske županije na predstojećim lokalnim izborima, doznaje neslužbeno portal Dubrovnikpress.hr. Bivši direktor Zračne luke Dubrovnik trebao je biti kandidat liste Dubrovnik – naš Grad s kojom na izbore izlazi bivši gradonačelnik Andro Vlahušić.

Tolić će tako biti tzv. nestranački kandidat za župana kojega će podržati SDP te navodno još neke stranke poput HNS-a, čiji je kandidat za župana trebao biti Valentin Dujmović.

Inače se posljednjih godina uoči izbornih ciklusa Tolića vezivalo uz SDP kao njihova potencijalnog kandidata. Doduše, u SDP-u s Tolićem jesu godinama pregovarali, ali je očito da su ti pregovori svaki put propali. Navodno mu je i Tatjana Šimac Bonačić na prošlim lokalnim izborima nudila mjesto svog zamjenika.

Tolić je navodno o kandidaturi za župana na predstojećim lokalnim izborima, kojega bi kao nestranačkog kandidata podržao SDP, pregovarao direktno s užim SDP-ovim vodstvom.

Tolić je zapravo prevario Andra Vlahušića s kojim je bio dogovorio da će bit kandidat njegove liste Dubrovnik – naš grad za župana Dubrovačko – neretvanske županije. Vlahušić je Toliću bio ponudio i visoko mjesto na listi za Gradsko vijeće, ali i poziciju predsjednika Gradskog vijeća ukoliko bi Vlahušićeva lista nakon izbora bila u poziciji formirati većinu.

Kao višegodišnjeg direktora Zračne luke Dubrovnik, osim SDP-a, u svoje političke redove Tolića su prethodnih godina vrbovale i druge stranke. Politika Toliću inače nije strana i u njoj se kao zamjenik bivšeg gradonačelnika Vida Bogdanovića okušao vrlo mlad.

Tolićevu kandidaturu za župana, kojega će kao nestranačkog kandidata podržati SDP i još neke stranke, očekivao je i HDZ. Nedavno je i sam gradonačelnik Mato Franković Roka Tolića i investitore, s kojima je zajedno gradio zgradu u kojoj stanuje, prozvao da su prilikom gradnje ušli u trup ceste. Sporne centimetre Franković je čak na licu mjesta mjerio i metrom tijekom obilaska radova u Ulici kardinala Stepinca čak i metrom.