laus banner 2021 2

Srijeda, 23 Rujan 2020 10:52

Sufinanciranje produženog školskog boravka u Župi dubrovačkoj

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, zajedno s ravnateljem OŠ Župa dubrovačka Antonom Jurkićem i županom Dubrovačko neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem, potpisao je Ugovor o sufinanciranju projekta produženog boravka.

Osnovna škola Župa dubrovačka i ove godine ima 123 prvašića raspoređena u pet razrednih odjeljenja u zgradi stare škole na Kantulama, a rastom broja učenika rastu i potrebe za produženim boravkom.

Kako bi se zadržao jednosmjenski rad OŠ Župa dubrovačka paralelno se koriste nova i stara zgrada škole. Početkom nove školske godine osposobljen je još jedan prostor unutar stare župske osnovne škole. Riječ je o prostoru kojeg je koristio KUD Marko Marojica, a koji je za potrebe prenamijenjen u blagovaonicu za produženi boravak. Prošle godine rekonstruiran je i prilagođen u učionicu i stan unutar škole koji je koristila obitelj nekadašnjeg djelatnika.

Općina Župa dubrovačka na godišnjoj je razini za održavanje nastave produženog boravka prvih i drugih razreda nastavila izdvajati gotovo 500.000 kuna, a sve u svrhu kvalitetnog provođenja nastave i održavanja pedagoškog standarda.

Za učenike u osnovnoj školi ove godine osigurani su besplatni udžbenici. Sredstva za nabavu obveznih udžbenika, sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a sredstva za obrazovne materijale, kao što su radne bilježnice osigurala je Dubrovačko - neretvanska županija kao osnivač škole.

Općina Župa dubrovačka, već po tradiciji, ovogodišnjim prvašima osigurala je prigodne poklon pakete za održavanje nastave likovnog odgoja od 1. do 4. razreda.

Općina Župa dubrovačka kao jedinica lokalne samouprave, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi usvojenoj od Općinskog vijeća, osigurava sredstava za potporu obiteljima na području Općine Župa dubrovačka za kupnju školskog pribora i opreme za školarce, djeci koja su redovno upisana u školsku godinu. Općina Župa dubrovačka će i ove godine isplatiti potporu za svako dijete koje se redovno školuje, a koje dolaze iz obitelji s područja Općine Župa dubrovačka, čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 2.000 kuna po članu obitelji. Potpore obiteljima iznose 300 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 1. do 4. razreda, 400 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 5. do 8. razreda i 1.100 kuna po djetetu za srednjoškolsko obrazovanje.

Iz proračunskih sredstava i ove godine izdvojena su sredstva za djelovanje Školskog Športskog kluba Brenum kao i za školske projekte učenika i nastavnika naše škole.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020