Utorak, 23 Studeni 2021 21:03

Što se uz Zimski festival priprema za najmlađe...

Zamjenica ghradonačelnika Jelka Tepšić i direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić Zamjenica ghradonačelnika Jelka Tepšić i direktorica TZ grada Dubrovnika Ana Hrnić

Grad Dubrovnik ni ove godine nije zaboravio svoje najmlađe sugrađane u adventsko vrijeme te se i za njih sprema program koji započinje 10. prosinca otvaranjem Stanice Sjeverni pol u Lazaretima, a Uvalu Lapad će i ove godine obogatiti program „Šarene zime“ kao i Adventski vlakić koji će svakim danom od 10 do 16 sati besplatno voziti svoje male putnike.

Ni ove godine neće izostati posjet Moto Mrazova koji na Stradun stižu 26. prosinca.

Lanjski novitet Pop-up Kolenda bus kojim putuju najmlađima omiljeni sudionici festivala, Medo, djedica i njegovi vilenjaci, u svom će điru gradskim i prigradskim ulicama uveseljavati sve koji ga susretnu, a posebni putnici bit će ekipa iz Božićne bajke koja će slatkim poklončićima obradovati one najmlađe.
 
Dubrovački vrtići i osnovne škole i ove će godine u sklopu projekta Doma Marina Držića „Adventski kalendar na Stradunu“ ukrasiti izloge našega Grada, a sve ljubitelje dobre fotografije, osim već dobro znane, prekrasne „photo point“ lokacije ispod Adventskog vijenca na Luži, očekuje i novi „photo point“ u atriju Kneževa dvora.

Cijeli program možete vidjeti OVDJE.
 
Dubrovačke kulturne ustanove pripremile su raznovrsne sadržaje prilagođene svim uzrastima, od izložbi, predavanja i radionica do predstava, pa će tako Kazalište Marina Držića tijekom studenog i prosinca izvoditi omiljenog „Orašara“ u verziji Lade Kaštelan, kojeg su premijerno pripremili u koprodukciji s baletnim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića, a u režiji Paola Tišljarića.
 
Svi programi 8. Dubrovačkog zimskog festivala odvijat će se u skladu s aktualnim Preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19, a za pojedina događanja bit će potrebno unaprijed se prijaviti ustanovi, odnosno organizatoru.