Utorak, 18 Siječanj 2022 19:17

SJG: Ako se želite borit za javni interes, uvijek ste stranka u postupku, ne samo kad vam to odgovara

Nakon što je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković jučer prozvao oporbu kako mu ne daje podršku u vezi Lapadske obale i sukoba s Franjom Pašalićem, iz Srđ je Grad danas su reagirali priopćenjem.

„Vezano za sukob ove gradske vlasti i koncesionara marine na Lapadskoj obali jučer se oglasio gradonačelnik Franković prozivajući oporbu sljedećim riječima: “A ako se pitate gdje je Oporba da se uhvate s nama u ovoj priči za isti štap... nema ih...” Gradonačelnika stoga valja podsjetiti.” - navode iz SJG pa dalje pišu:

„Lokacijsku dozvolu za ruglo na Lapadskoj obali izdalo je 2014. godine Ministarstvo graditeljstva na čelu s Ankom Mrak Taritaš, tada članicom HNS-a. Sljedeće je godine ista ta Vlada, ponovno protuzakonito, dodijelila koncesiju tvrtki Laguna trade.

Mi iz Srđ je Grad tada smo kumili i molili upravu Luke Dubrovnik da na vrijeme pokrene upravni spor protiv odluke Vlade. Uzalud.  Gdje je tada bio Mato Franković, u to vrijeme predsjednik Odbora “oporbenog” HDZ-a Grada Dubrovnika? Nigdje. Iz mišje rupe, uhljebljen u ACI marini, nije progovarao. 

Odluku o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra za izgradnju budućeg rugla u Gruškom zaljevu izdalo je 2015. godine Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Mi iz Srđ je Grad znamo da smo glasali protiv. Sjeća li se Mato Franković, tadašnji direktor ACI marine u Komolcu, predsjednik gradskog Odbora HDZ-a i “oporbeni” predsjednik Gradskog vijeća kako je on glasao?” - pitaju srđevci.

„2016. godine, na Lapadskoj obali, pred ulazom u buduće ruglo, održan je prosvjed građana. Mi, srđevci, bili smo na prosvjedu. Od „oporbenog” Mata, predsjednika Gradskog vijeća, predsjednika gradskog Odbora HDZ-a i direktora ACI marine u Komolcu na prosvjedu ni traga ni glasa.” - naveli su iz SJG te zaključili:
„Što se istog štapa tiče, rado ćemo se uhvatiti za isti štap s Gradonačelnikom onda kada povede rat protiv Pašalića iz vlastitih redova. Prije toga, uhvatiti se za isti štap značilo bi da favoriziramo Njavre.”

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019