Nedjelja, 31 Siječanj 2021 13:33

Siječanj završava s 328 aktivnih slučajeva COVID-a

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom (osam je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 13 osoba iz Dubrovnika, tri iz Konavala te jednoj iz Dubrovačkog primorja. Ukupno je zaraženo pet osoba muškog spola i 12 osoba ženskog spola, a za njih sedam je utvrđena epidemiološka veza. U posljednja 24 sata obrađeno je 147 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 38 697 uzoraka. - priopćenje je Stožera.

Oporavila se 21 osoba: njih osam iz Dubrovnika, četiri iz Konavala, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Ploča i Vele Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Jedan pacijenat zahtijeva intenzivnu skrb i na invazivnoj je ventilaciji. U samoizolaciji su 741 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (kršenje utvrđeno na granici). Od početka pandemije utvrđen je ukupno 281 slučaj kršenja samoizolacije (151 na graničnim prijelazima), podaci su Stožera.

Zadnjeg dana siječnja u Dubrovačko – neretvanskoj županiji ukupno je 328 aktivnih slučajeva koronavirusa, do toga 209 u Dubrovniku.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp