Srijeda, 02 Ožujak 2022 20:44

Sastali se Franković i Vlahušić; tema razvoj DuCarda

Na poziv gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića gradski vijećnik Andro Vlahušić, bivši gradonačelnik Dubrovnika, danas se s njim sastao kako bi raspravili razvoj Dubrovačke kartice.

„Nakon što su cijene ulaznica za gradske zidine izjednačene sa cijenom dnevne Dubrovačke kartice od 1. siječnja ove godine u iznosu od 250 kuna, stvorile su se ozbiljne pretpostavke za drugu fazu razvoja Dubrovnik carda. Dubrovačka kartica pokrenuta je 2009. godine i kroz proteklih dvanaest godina stekla je povjerenje brojnih posjetitelja i turista grada Dubrovnika. Istovremeno je zaradila više od sto milijuna kuna u proračun grada Dubrovnika. Pred mjesec dana napravio sam koncept razvoja Dubrovačke kartice u narednom razdoblju, te ga uputio pisanim putem gospodinu Frankoviću, koji ga je proslijedio Upravnom odjelu za kulturu na analizu. Pred deset dana održao sam sastanak sa pročelnicom za kulturu gdjom Julijanom Brautović i Tonćijem Daničićem voditeljem Dubrovačke kartice od samoga početka 2009. godine.” - navodi u priopćenju nakon sastanka Vlahušić.

„Koncept razvoja dubrovačke kartice prihvaćen je kao dobra osnova za donošenje, konkretnoga projekta razvoja Dubrovačke kartice u narednih pet godina, koji treba donijeti Gradsko vijeće kao operativni i strateški projekt grada Dubrovnika. Na današnjem sastanku usaglasili smo se da operativni plan treba biti temeljen na Planu upravljanja povijesnom jezgrom, projektima Respect the city i Smart city Dubrovnik. Gradskome vijeću predložiti će se i osnivanje radnoga tijela zaduženoga za konkretne poslove koje će biti sastavljeno od gradskih vijećnika, stručnih službi grada Dubrovnika, turističke zajednice, te tvrtki i ustanova u vlasništvu grada Dubrovnika koji imaju ideja i znanja kako napraviti vrhunsku Destinacijsku Dubrovačku karticu.” - napisao je Vlahušić.

„Na sastanku smo konstatirali kako unapređena, digitalizirana dubrovačka kartica treba donijeti kvalitetni sadržaj turistima, smanjiti gužvu u povijesnoj jezgri, te stvoriti znatne prihode proračunu grada Dubrovnika i njegovim korisnicima, kako bi što prije osigurali financijsku stabilnost grada Dubrovnika.” - piše još u Vlahušićevom priopćenju.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019