Petak, 01 Srpanj 2022 14:06

Sandra Sambrailo osumnjičena da se životinjama nije pružala adekvatna skrb; Tomislav Vekić za zlostavljanje

Piše:
Sandra Sambarilo Sandra Sambarilo Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Dvoje volontera sa Žarkovice, 53 -godišnjakinja i 43 -godišnjak osumnjičeni su za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, navodi danas Policijska uprava dubrovačko – neretvanska u priopćenju nakon završene kriminalističke istrage.

Kako Dubrovnikpress neslužbeno doznaje riječ je o Sandri Sambrailo i Tomislavu Vekiću.

„Koordiniranim nadzorom djelatnika veterinarske inspekcije, Državnog inspektorata i policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, koji je napravljen u svibnju ove godine na lokalitetu na kojem su smještene životinje o kojima udruga skrbi, kod većeg broja pasa utvrđena je prisutnost buha i krpelja, a kod 17 pasa su pronađene vidljive, neliječene rane i crijevni paraziti iz čega jasno proizlazi da se životinjama nije pružala adekvatna skrb, niti im je pružena potrebna veterinarska pomoć.” - piše u priopćenju.

Kako stoji u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske „kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53-godišnjakinja, najmanje od početka 2019. g. do dana provođenja nadzora, osobno rukovodila brigom oko pasa, te davala upute i naloge drugim volonterima pri čemu im nije dozvoljavala odvođenje životinja u veterinarske ambulante već im je osobno propisivala i davala lijekove iako nije osoba koja je stručno osposobljena za takvu djelatnost, što je rezultiralo lošim zdravstvenim stanjem životinja”.

Također je utvrđeno, navodi policija, „da se 43-godišnji osumnjičeni, kao volonter udruge, u istom vremenskom razdoblju, nehumano odnosio prema životinjama i teško ih zlostavljao na način da ih je gađao kamenjem, udarao raznim predmetima, daskama, povodcima i dijelovima svog tijela i time im nanosio fizičku bol i patnju”.

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri, napominju iz PU dubrovačko – neretvanske.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019