Subota, 02 Siječanj 2021 13:02

Samo dvoje novooboljelih, ali i malo testiranih

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika (muškarac je korisnik Doma za starije Dubrovnik – Thermoterapia). Za obje osobe je utvrđena epidemiološka veza. U posljednja 24 sata obrađeno je 40 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 278 uzoraka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

Oporavile su se 24 osobe: 12 iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića i Ploča, dvije osobe iz Stona te po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske i Opuzena.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 31 osoba pozitivna na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 588 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (oba na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 152 slučaja kršenja samoizolacije (31 na graničnim prijelazima), podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp