Petak, 16 Travanj 2021 12:32

S kakvim zakonima živimo?! Ukrali mu 62 tisuće kuna, mora ih privatno tužiti

Postaji granične policije Gruda početkom travnja ove godine 27-godišnjak je prijavu krađu novca iz pomoćnog objekta koji se nalazi u sklopu kuće u kojoj živi, navodi se danas u priopćenju Policijske uprave dubrovačko – neretvanske čiji su djelatnici na koncu i utvrdili počinitelje, no apsurdnim hrvatskim zakonima, s obzirom da je riječ o članovima obitelji, oštećeni ih mora „goniti” isključivo privatnom tužbom.

„Izlaskom na mjesto događaja potvrđena je istinitost dojave te je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj u vremenskom razdoblju od početka ožujka do datuma prijave otuđio 62 tisuće kuna koji je u kunskoj i euro valuti bio pohranjen u zaključanoj metalnoj kasi na skrovitom mjestu u pomoćnom objektu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su spomenutu tešku krađu počinile dvije bliske osobe oštećenog koje zajedno s njim žive u istom domaćinstvu. Oštećeni je upoznat s podacima počinitelja radi eventualnog poduzimanja privatne tužbe, obzirom da se radi o kaznenom djelu gdje su počinitelji njemu bliske osobe.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

dpp