Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 10:35

Rumunji u Gradu pokrali Poljakinju

Nakon što je u poslijepodnevnim satima u četvrtak Policijskoj postaji Dubrovnik poljska državljanka prijavila krađu novčanika iz ruksaka kojeg je, za vrijeme boravka u jednom turističkom objektu na području Grada, nosila na leđima, a u novčaniku se, osim osobnim dokumenata, nalazilo 1.500 kuna i 500 eura, ubrzo nakon toga jedan naš sugrađanin u blizini mjesta događaja pronašao je odbačeni novčanik bez novca, ali s osobnim dokumentima te je isti vraćen vlasnici.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem već sljedećeg dana otkriveni su počinitelji navedene krađe. Radi se o dvojici rumunjskih državljana u dobi od 51 i 71 godine koji su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a potom su sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku koji im je odredio istražni zatvor.

Od početka ovogodišnje turističke sezone ovo je prva zabilježena džepna krađa na području Dubrovačko - neretvanske županije.

„Radi se o kaznenim djelima koje je izuzetno teško otkriti budući počinitelji nisu s našeg područja, vrlo su vješti u krađi, a neupadljivi za primjetiti. Odmah nakon počinjenja kaznenog djela napuštaju mjesto događaja, kao i grad, tako da je svako njihovo razotkrivanje i uhićenje dobar rezultat koji, između ostalih sigurnosnih pokazatelja, značajno doprinosi definiranju Dubrovnika kao jedne od najsigurnijih svjetskih turističkih destinacija.” - navode u priopćenju iz dubrovačke policije.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019