Petak, 07 Svibanj 2021 14:10

Roko Tolić: Vrijeme je za županiju dostojnu čovjeka!

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana Roko Tolić, predstavio je izborni program „Županija za život“. Uvodno je Tolič istaknuo kako njegova misija proizlazi iz onoga čime se i do sada bavio te kako će upravo zahvaljujući tom iskustvu napraviti potpuni zaokret iz političkog u menadžerski način upravljanja županijom.

- Svaki upravni odjel, ustanova i tvrtka u (su)vlasništvu Županije, na početku svog mandata morat će donijeti plan i program rada i djelovanja, ali i plan i program razvoja s jasno zacrtanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima. Kao župan preuzet ću potpunu odgovornost u provedbi tih planova, a formiranjem Ureda za reviziju i kontroling pratit će se provedba svih županijskih programa i projekata te rad svih upravnih odjela, ustanova i tvrtki u vlasništvu Županije. - rekao je istaknuo je Tolić.

Osim zaokreta u načinu upravljanja i preuzimanju odgovornosti Tolić je kazao i kako je vrijeme za transparentniji način rada i komunikacije sa svim skupinama i predstavnicima društva.

- Na kraju svake kalendarske godine donijet će se plan raspisivanja javnih poziva i natječaja tako da zainteresirane skupine poput poljoprivrednika, gospodarstvenika, učenika i studenata, umirovljenika i svih ostalih skupina točno znaju kada mogu očekivati određene pozive i natječaje. Promijenit ćemo i sve one programe i natječaje koji su pogodovali određenim skupinama i neopravdano isključivale ostale na način da će se prije raspisivanja istih provesti javna rasprava sa svim zainteresiranim dionicima čime se postiže standard otvorenosti Županije. - rekao je nezavisni kandidat Tolić.

Prilikom predstavljanja programa Tolić je kazao kako je krajnje vrijeme da Dubrovačko – neretvanska županija postane županija dostojna čovjeka. Županija koja se razvija ravnomjerno, koja ne pravi razliku između najmanje općine i najvećeg grada.

- Moj cilj je približiti županiju ljudima i stvoriti Županijsku upravu u kojoj župan sluša glas svakog stanovnika, a ne županija u kojoj se peticije predaju na protokol kod tajnice. Županija ponosna na uspjehe, kako sportske, obrazovne i znanstvene, Županija koja se ponosi kulturom i baštinom i turizmom. Takvu županiju želim stvarati. Županija kojoj je u središtu svaki čovjek, umirovljenik i branitelj, zaposlenik, učenik, student, roditelj, obrtnik i poduzetnik ali i oni koji su zatvorili svoje objekte i one koji su ostali bez posla.- istaknuo je Tolić.
Prezentirajući svoj izborni program Tolić je istaknuo i kako je on podijeljen u 13 točaka koje predstavljaju glavnu okosnicu i smjer u budućem način upravljanja županijom.

Nakon predstavljanja izbornog programa riječi podrške nezavisnom kandidatu, Roku Toliću, uputio je i nositelj županijske liste SDP-a i HNS-a, Mišo Krstičević.

- U ciklusu donošenja odluka kako i na koji način pristupiti ovome izbornom ciklusu u našoj županiji naišli smo na Roka. U tom trenutku poznavajući njegov poslovni put i uspjeh smatrao sam tada, a danas još i čvršće da na ovakvoj regionalnoj poziciji ne možete komunicirati svoje političke ciljeve stranke kojoj pripadate. To je pozicija koja predstavlja izvršnu vlast i ona osoba koja predstavlja tu izvršnu vlast mora provoditi ono što je najbolje iz aspekta menadžerskog upravljanja. Govorim u svoje osobno ime, ali i u ime liste čiji sam nositelj. Stojimo svi čvrsto uz Roka i očekujemo promjenu na čelu županije, a samim time i upuhivanje novog vjetra u jedra razvoja ovoga kraja. - kazao je Krstičević.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Nikola Hajdić kazao je kako je sada potpuno jasno zašto je SDP skupa s HNS-om stvorio listu potpore Roku Toliću.

- Bolje od Roka Tolića nije mogao nitko. Niti SDP, niti HNS, niti HSLS, niti HDZ. Izabrali smo najboljeg kandidata i taj put je bio jednostavan. Provjerili smo je li imamo isti cilj. Odgovor je imamo. Načini dolaska do tih ciljeva su nam slični. Stoga je neupitno da s Rokom možemo promijeniti život u ovoj županiji na bolje.- zaključio je Nikola Hajdić.