Srijeda, 27 Listopad 2021 11:21

Radovi na Lapadskoj obali unatoč zastoju bit će izvedeni u roku

Piše:

Gradski vijećnik Blaž Pezo (HDZ) postavio je pitanje na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika gradonačelniku Matu Frankoviću što se događa s Lapadskom obalom nakon presude Visokog upravnog suda kojom je ponovno dopuštena gradnja. Franković je odgovorio kako je projekt Lapadske obale jedan od najvrjednijih infrastrukturnih projekata u zadnjih 30 godina na užem području grada te da sve ide po roku.

Franković je komentirao sam projekt nakon presude Upravnog suda u Splitu.
- Tu su značajna i sredstva koja je grad dobio za projekt, koja su većinom europska, a manjim dijelom nacionalna. Bitno je istaknuti da privatni interes nikad ne smije biti ispred javnog. Ja ne mogu razumjeti tvrtku koja na svaki način želi zaustaviti izgradnju Lapadske obale. – kazao je Mato Franković.

Komentirao je i samu presudu koja je nedavno srušena na Visokom upravnom sudu.
- Jesmo li spremni razgovarati i dogovoriti se? Jesmo, ali ne na uštrb građana. Taj pokušaj Upravnog suda u Splitu, da se praktički zaustavi građevinska dozvola, Visoki upravni sud je srušio jer je ta odluka nezakonita. Kako jedan sud može donijeti nezakonitu odluku, zašto i za čiji interes?

Franković je istaknuo kako se projekt nastavlja po svim rokovima unatoč sudskoj zabrani koja je trajala par mjeseci.
- 30 pilota je zabijeno na tom području, sve bi trebalo biti u roku. Napredujemo puno bolje nego što se prvotno očekivalo. Ključno je da do proljeća iduće godine završimo s pilotima i betonskim zavjesama. Tada ćemo krenuti s iskopom cestovnog trupa i polaganjem cijevi i ostale infrastrukture. – rekao je Franković.
Za kraj gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je projekt Lapadske obale interes svih građana Grada Dubrovnika te kako Grad ne može biti neprijatelj nekome ako razvija javni projekt.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019