Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 14:35

RADOVI NA CESTI TAMARIĆ IDU PLANIRANOM DINAMIKOM

RADOVI NA CESTI TAMARIĆ IDU PLANIRANOM DINAMIKOM Foto: Grad Dubrovnik

Mjesec dana nakon početka izvođenja radovi na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić, koja će uvelike unaprijediti funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice, napreduju sukladno planiranoj dinamici, a na gradilištu je u tijeku izvođenje zemljanih radova i potpornih zidova.

Duga gotovo 900 metara, spojna cesta Tamarić spajat će Osnovnu školu Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica – Mokošica – Komolac – Sustjepan. Njenom izgradnjom rasteretit će se postojeće križanje s bivšom županijskom cestom. Osigurat će se uredno prometovanje do škole te time riješiti dugogodišnji prometni problem roditelja čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Mokošica.

Izgradnja ceste značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole što će povećati i prometnu sigurnost u Ulici Bartola Kašića. Od ukupne duljine zahvata 275 metara otpada na križanje na nerazvrstanoj cesti Lozica – Mokošica – Komolac – Sustjepan, dok je nova prometnica dužine 620 metara.

„Radove ukupne vrijednosti 2.782.071 eura bez PDV-a, odnosno 3.477.589 eura s PDV-om, izvodi zajednica ponuditelja Texo gradnja d.o.o. i Colas Hrvatska d.d. Ugovorni rok u kojem se izvođač obvezuje završiti radove iznosi godinu dana.” - navode iz Grada Dubrovnika.

dpp