Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 12:59

Prošle izmjene GUP-a, Bogdanović bez dlake na jeziku: Struka crta kako politika naredi, a ne po pravilima

Piše:

Gradsko je vijeće usvojilo Prijedlog odluke o donošenju Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika. Rasprava po navedenoj točki bila je slabašna. Tek je Vido Bogdanović (HSS) kazao nešto suvislo, istaknuvši kako struka kojoj se povjeri izrada prostorne dokumentacije, ovisno o političkim strujama koje su na vlasti, planove radi kako joj se naredi, a ne po pravilima struke.

Vido Bogdanović (HSS) izrazio je skepsu prema izmjenama i dopunama GUP-a. Istaknuvši kako će prilikom glasanja ostati suzdržan, kazao je kako je Dubrovnik upropašten grad.

- Ne vjerujem da ove izmjene popraviti stanje u prostoru. Smiješno mi je i začuđujuće da struka u jednom trenutku donese jedan plan pa onda ista ta struka u drugom trenutku pod drugom političkom voljom donese drugi plan. Skeptičan sam prema tome da struka nešto kaže jer je ovo političko pitanje i struka crta ono što joj politika reče. Mislim da smo upropastili Dubrovnik. - kazao je Bogdanović.

- Svaka, ali svaka zgrada ima svoj potpis i autora. Nije to palo s neba i nisu to divlji investitori, struka je projektirala i dala suglasnosti, od konzervatora do građevinara. Svaka zgrada ima suglasnost prometa, vode, struje, komunikacije i sad se mi čudimo i sad ćemo izmjenicama i dopunicama tu stvar popravit. Ne budite smiješni, nema više od sedam do osam lokacija od Kantafiga do Orsule gdje bi se moglo nešto konkretno izgraditi. - kazao je Bogdanović.