Nedjelja, 03 Srpanj 2022 20:29

Projekt Marina Cavtat & Resort proglašen strateškom investicijom; Lukša Glavinja ističe kako je na njemu radio 15 godina

Piše:

Projekt Marina Cavtat & Resort na Prahivcu Vlada je proglasila strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. Riječ je o privatnom investicijskom projektu vrijednom 625 milijuna kuna kojim je predviđena izgradnja hotelskog Resorta u kategoriji 5* turističke namjene.

Direktor tvrtke Marina Cavtat & Resort Lukša Glavinja za Dubrovnikpress.hr istaknuo je kako je riječ o projektu koji će itekako utjecati na buduću razvoj i Cavtata, ali i šireg područja Konavala.

- Marina Cavtat & Resort projekt je na čijoj pripremi radim još od 2007., a koji će doprinijeti ne samo povećanju hotelskih kapaciteta viših kategorija i produljenju turističke sezone već će itekako utjecati na konkurentnost Cavtata kao turističke destinacije. Kroz realizaciju ovog projekta potencirat će se i suradnja s konavoskim OPG -ovima koji će imati mogućnost plasirati svoje proizvode prema Resortu te se dalje razvijati i oplemenjivati svoje djelatnosti. Inače je realizacija projekta zamišljena u dvije faze, a izrada idejnog rješenja povjerena je zagrebačkoj tvrtki, timu mladih arhitekata koji ovaj projekt razvijaju s dvjema tvrtkama iz Toronta i New Yorka, a s ciljem njegova maksimalnog uklapanja i očuvanja iznimno vrijednog područja Cavtata. - rekao je Glavinja.

Resort će, sukladno projektu, raspolagati s 260 smještajnih jedinica odnosno 900 kreveta. Planirana je i izgradnja kosog panoramskog dizala, restorana, ugostiteljskih sadržaja, pješačke staze, vanjskih bazena i drugih sportsko - rekreacijskih sadržaja.

Površina dijela zone turističke namjene, odnosno obuhvata projekta iznosi oko 6,4 hektara kopnene površine, koja je planskom dokumentacijom definirana kao neizgrađeni dio naselja turističke namjene sukladno Urbanističkom planu uređenja – Cavtat sa Zvekovicom.

U hotelskom resortu investitor namjerava zaposliti preko 250 stalnih i 150 sezonskih radnika.

U aktu koji je usvojila Vlada navodi se kako projekt ispunjava uvjete propisane Zakonom o strateškim investicijskim projektima, a moguće je i njegovo sufinanciranje iz fondova i programa Europske unije.

Marina Cavtat & Resort zapravo bi mogao biti svojevrsna prekretnica u razvoju turizma na konavoskom području.