Petak, 08 Travanj 2022 13:56

Pritvoren 56 -godišnji Mljećanin kod kojeg je pronađen arsenal oružja

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, tijekom poslijepodnevnih sati jučer su policijski službenici Policijske postaje Ston obavili pretragu obiteljske kuće s pripadajućim objektima na otoku Mljet koju koristi 56 -godišnjak, a kod kojeg je pronađena veća količina oružja. Zaplijenjene su automatska puška (kalašnjikov) s dva pripadajuća spremnika, plinska komora za automatsku pušku, poluautomatska puška s drvenim kundakom, također i pištolj s pripadajućim spremnikom, revolver i 10 komada streljiva za poluautomatska puška.

Svo pronađeno oružje i streljivo su uz potvrdu oduzeti, a 56-godišnjak će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, biti pritvoren.

Osim toga, 56-godišnjaku slijedi i prekršajna prijava sukladno Zakonu o oružju.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana pirotehničarima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske građani su dragovoljno predali šest ručnih bombi, šest upaljača za topničko streljivo i 70 komada različitog streljiva. Svo dragovoljno oružje i streljivo je pohranjeno u sigurnosni kontejner do uništenja.

dpp