Utorak, 27 Rujan 2022 21:27

Prijem Židovske općine u Dubrovniku uz Roš Hašanu

Prijem Židovske općine u Dubrovniku uz Roš Hašanu Foto: DNŽ

Židovska općina u Dubrovniku danas je priredila prijem u povodu blagdana Roš Hašane, 5783. židovske Nove godine. Na prijemu su bili i župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica. Okupljene je pozdravila predsjednica Židovske općine Sabrina Horović.

- Čestitam vam Roš Hašanu 5783. i želim vam puno slatkoga, a malo gorkoga. Želim zahvaliti židovskoj zajednici na doprinosu u životu našeg grada, županije ali i u cijeloj Hrvatskoj. Uvijek se ugodno osjećamo kada na svetkovine svih religijskih zajednica, većinske i manjinskih, dolazimo svi i kada se družimo i razumijemo. To tako treba biti. Dobro je da se nakon dvije godine možemo uživo sastajati. Mi smo sad u jednom vremenu; uslijed ruske agresije na Ukrajinu i svega onoga što se na to nadovezuje; koje je izazovno, a moramo pokazivati uvijek iznova da ono što imamo ovdje u Dubrovniku, županiji i Hrvatskoj, moramo čuvati i unaprijeđivati. - rekao je ovom prigodom župan Dobroslavić.

- Veliko je bogatstvo ovoga grada što zajedno proslavljamo vjerske blagdane svih religija. Ovo jedinstvo pokazuje koliko smo mi poseban grad, koji cijeni sve naše različitosti koje nas spajaju, sa zajedničkim ciljem da svakim danom budemo sve bolji i to nam svima od srca želim jer svaka nova godina prilika je za novi početak. - poručio je gradonačelnik Franković.

ros hasana 5783 270922 3

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019