Petak, 19 Ožujak 2021 20:13

Prijedlog Plana upravljanja povijesnom jezgrom dobio suglasnost Ministarstva kulture

Nakon provedene javne rasprave izrađen je nacrt Prijedloga Plana upravljanja dubrovačkom povijesnom jezgrom ili kako se to u službenim dokumentima naziva „Starim gradom Dubrovnikom”. Nacrt je, naveli su danas u priopćenju iz Grada Dubrovnika, „jednoglasno usuglašen na sastanku Povjerenstva za monitoring nad izradom Plana upravljanja”. 

„Na nacrt Prijedloga plana je ishođena prethodna suglasnost ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek te je gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću dostavljen Nacrt prijedloga Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a "Starim gradom Dubrovnikom" da isti uputi Gradskom vijeću Grada Dubrovnika na raspravu i donošenje. Proces izrade plana je započeo 2014. godine Zaključkom Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kojim je Zavod za obnovu Dubrovnika zadužen koordinirati aktivnosti izrade Plana. Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a „Starim gradom Dubrovnikom” prvi je plan upravljanja za svjetsko dobro u Dubrovniku i prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj. Izrada samog dokumenta je započela u srpnju 2019. godine, a temeljila se na opsežnom participativnom procesu, rezultat kojeg su definirani ciljevi i prioriteti. Za provedbu strateških aktivnosti izrađen je akcijski plan zajedno s pokazateljima praćenja za mjerenje provedbe ciljeva i aktivnosti.” - piše u priopćenju Grada Dubrovnika. 

Svrha Plana je osiguranje dugoročnog sustava upravljanja koji će omogućiti očuvanje izvornosti i cjelovitosti svjetskog dobra kao i svih sastavnica izvanredne univerzalne vrijednosti, istodobno stavljajući u središte ciljeva upravljanja kvalitetu života građana i aktivnu multifunkcionalnu namjenu gradskog središta.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019