Subota, 02 Listopad 2021 13:56

Prestižna priznanja djelatnicima Policijske uprave dubrovačko - neretvanske

Povodom Dana policije Predsjednik RH i ministar Božinović uručili su prestižne nagrade djelatnicima i policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Godišnja nagrada MUP-a za iznimne rezultate rada pripala je policijskim službenicima Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko - neretvanske za operativnu akciju Virtus

Na središnjoj proslavi obilježavanja Dana policije u srijedu u Uredu predsjednika Republike Hrvatske upriličen je tradicionalni prijem na kojem je 136 djelatnica i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova od Predsjednika Republike Hrvatske primilo Spomenicu domovinske zahvalnosti za dugogodišnju uzornu službu. Među njima je bilo i petero djelatnica/ka i policijskih službenica/ka Policijske uprave DN koje je za to prestižno priznanje predložio načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

Ovogodišnje nagrade su primile dvije dame: Marija Radulović iz Službe policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Silvana Ćelić iz Postaje granične policije Metković, Zoran Tikvica – voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave DN, Ivica Stanković iz Službe kriminalističke policije i Mitar Radić iz Policijske postaje Dubrovnik.

Osim njih, na svečanom obilježavanju Dana policije koji se istog dana upriličio na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a na kojem su domaćini bili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina upravo policijski službenici Službe kriminalističke policije PU DNŽ dobili su priznanje za iznimne ostvarene rezultate rada u protekloj godini. Radi se o nagradi koja se dodjeljuje jednom godišnje, u povodu obilježavanja Dana policije i osim jedne grupne, na razini cijelog MUP dodjeljuje se i jedna pojedinačna nagrada.

Ovu nagradu su dobila šestorica policijskih službenika Službe kriminalističke policije zbog ostvarenih rezultata u operativnoj akciji Virtus u sklopu koje je razbijen međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u RH morskim putem i dalje raznim kopnenim putevima u susjedne zemlje i zemlje Europe. U toj akciji zaplijenjeno je preko 700 kg kokaina, uhićeno je 8 osoba i što je najvažnije prekinut je krak krijumčarenja kokaina preko Republike Hrvatske.

Ovu fantastičnu šestorku čine voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i policijski službenici Luko Delija, Dragan Palameta, Ante Beader, Jurica Žuvelek i Nino Kraljević.

Za visoki plasman na prestižnom međunarodnom  natjecanju za najspremnijeg policajca „Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine“ Petar Volarević iz Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na poklon je dobio Vučedolsku golubicu.

Sve nagrađene je jučer primio i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević koji je čestitao dobitnicima visokog državničkog odlikovanja Spomenica domovinske zahvalnosti, grupi policijskih službenika koji su dobili godišnju nagradu MUP-a za operativnu akciju Virtus  kao i dobitniku Vučedolske golubice.

Načelnik Pavličević je iskazao zahvalnost nagrađenima za njihov predan rad koji je rezultirao ovim prestižnim priznanjima koje su rezultat dugogodišnjeg rada, truda i visoke profesionalne motiviranosti. Poželio im je puno uspjeha u budućem radu i izrazi želju da njihove nagrade budu primjer i motivacija ostalim policijskim službenicima i djelatnicima ove Policijske uprave na njihovom profesionalnom putu.

dpp